Twitter har problem med direktmeddelanden med länkar och kan göra dem till en separat applikation

Twitter har problem med direktmeddelanden med länkar och kan göra dem till en separat applikation

Twitter är tillbaka i nyheterna på grund av de problem användarna har när de skickar direktmeddelanden som innehåller länkar sedan i går, ett faktum som ursprungligen plockades upp av ReadWrite och som TechCrunch tar upp igen i sin utgåva idag. Nämnda utgåva indikerar att nämnda problem kan relateras till massiv sändning av direkt oönskade meddelanden, inte till införandet av länkar i sig, och att begränsningen kan vara en tillfällig korrigering tills problemet är löst, vilket Twitter endast kvalificerar som en teknisk fråga.

Men saken stannar inte där, eftersom det verkar som att en stor Twitter-chef också har fått oönskade direktmeddelanden och att en våg av konton har hackats för några veckor sedan, enligt interna företagskällor. Men begränsningen är inte densamma för alla användare, eftersom verifierade användare och annonsörer är undantagna, och det kan till och med finnas en vit lista över tillåtna länkar, där de länkar som pekar på Facebook, Instagram och Twitter verkar fungera.

Relaterat till direktmeddelanden från Twitter är det nu AllThingsD som rapporterar om Twitters avsikter att modernisera det inom en snar framtid, enligt ett antal källor. För närvarande är det inte klart hur renoveringen kommer att genomföras, även om möjligheten att lansera en separat meddelandeapplikation har övervägs.

Den här möjliga applikationen skulle konkurrera med mobila meddelandeprogram som nyligen växer i popularitet, som WhatsApp, som sägs snart kunna göra språnget till PC, Line och KakaoTalk. Enligt AllThingsD nämndes KakaoTalk-tjänsten särskilt i en tråd i Twitters IPO S-1-dokumentation som släpptes tidigare denna månad.

Twitter uppmärksammade också Snapchat, och faktiskt, i en av uppdateringarna för Twitter för Android, tog det illustrationfunktionen i meddelandena, tillgängliga på detta meddelandennätverk. Vid någon tidpunkt i Twitter: s historia föreslogs det också att eliminera dess direktmeddelandetjänst, med Jack Dorsey som en av de främsta försvararna, för att göra Twitter till en allmän tjänst.

Vi kan bara vänta med att se vilka lösningar Twitter antar i framtiden.