Twitter har attackerats, ändra ditt lösenord nu

blogga Twitter

250 000 Twitter-lösenord kan ha läckt ut efter en attack bekräftad på ditt system idag.

I vårt fall har vi redan fått meddelandet via Twitter-e-post:

Hej wwwhatsnew

Twitter anser att ditt konto kan ha äventyrats av en webbplats eller tjänst som inte är kopplad till Twitter. Vi har raderat ditt lösenord för att hindra andra från att komma åt ditt konto.

Du måste skapa ett nytt lösenord för ditt Twitter-konto. Du kan välja ett nytt lösenord i den här länken: –

Som alltid kan du också begära ett nytt lösenord från vår sida för vidarebefordran av lösenord: https: //twitter.com/account/resend_password

Använd inte samma lösenord och se till att du väljer ett starkt lösenord (till exempel med en kombination av bokstäver, siffror och symboler).

Se till att du i allmänhet undviker att använda webbplatser eller tjänster som många följare lovar dig. Dessa webbplatser är kända för skräppost och orsakar skada på användarkonton. Kontrollera dina godkända anslutningar på din Apps-sida på https://twitter.com/settings/applications. Om du ser ett program som du inte känner igen klickar du på knappen Återkalla åtkomst.

För mer information, besök vår hjälpsida för hackade eller komprometterade konton.

I inlägget kommenterar de att användarnamn, lösenord, sessioner och e-postmeddelanden för totalt 250 000 användare kan ha blivit stulna, även om det faktiska antalet berörda ännu inte är känt.

Förutom att uppmuntra att ändra lösenordet till ett säkrare, kommer de ihåg att JAVA är ett problem nuförtiden, så de uppmuntrar att inaktivera det från webbläsaren om det inte är extremt nödvändigt.