Twitter avskedar 336 personer, 8% av arbetskraften

captura-69

Twitter måste anpassa sig till nya tider. Du har redan en ny VD, någon som känner projektet i sitt eget blod, en av grundarna, men nu är det nödvändigt att justera ansträngningen och sänka kostnaderna.

Jack Dorsey har skickat ett brev i dag där han kommenterar en av effekterna av denna nya interna omstruktureringsplan: det kommer att bli nödvändigt att sparka 8% av företagets personal, något som är nödvändigt för att kunna gå snabbare inom företaget.

Ingenjörsavdelningen kommer att vara en av de mest drabbade, eftersom de vill satsa på ett mindre team för att eliminera byråkrati och påskynda processen med att lansera nyheter.

De kommenterar re / kod Att Twitter var uppblåst inuti, främst inom teknikdelen, och det komplicerade i hög grad processen att skapa och bestämma ansvarsområden. Det är nödvändigt att tydliggöra ägandet av vissa interna produkter, mindre ansvarsfullt att de kan fokusera på projekt.

Uppsägningarna kommer att bli dyra: mer än 15 miljoner dollar, men de hoppas snart få tillbaka det beloppet (faktiskt har aktierna stigit något efter nyheten)

Du kan läsa här meddelandet som Jack Dorsey skickade till sina arbetare, där de också anger att de kommer att göra allt för att hjälpa de avskedade att hitta ett nytt jobb.