TwitPic har förvärvats för att undvika stängning

TwitPic

Det var i början av den här månaden när bildhotellplattformen för Twitter, TwitPic, valde att stänga sina dörrar den 25: e. din varumärkesapplikation eller riskerar du att förlora åtkomst till API: et.

Detta har varit en total chock för den här webbhotellplattformen, tillgänglig sedan 2008, som föddes i syfte att stödja bilder i tweets, när Twitter vid den tiden inte stödde multimediaelement.

Fram till sista dagen hade användarna möjlighet att rädda sina bilder genom det verktyg som TwitPic har gjort tillgängligt för dem och erhålla en enda ZIP-fil som innehåller alla deras bilder och en textfil med namnen på bilderna och beskrivningarna.

.

Ett importverktyg till Mobypicture-tjänsten har också verkat vara värd för bilderna i den här tjänsten.

Det mest nyfikna är att TwitPic under de senaste timmarna har publicerat en tweet där de anger att de har förvärvats, utan att specificera vem eller under vilka förhållanden, bara bara ange att deras tjänst kommer att fortsätta att vara aktiv.

I denna tweet förbinder de sig också att erbjuda mer information så snart de kan avslöjas, vilket på ett sätt genererar lite intriger inför denna sista minuten-räddning, några dagar efter dess slutliga avslutning.

Det kommer att vara nödvändigt att vara uppmärksam på den information som kommer, med idén att känna till själva plattformens framtid.