Två webbsidor för att utforma flödesdiagram professionellt

Banners listas

Användningen av flödesscheman kan vara mest intressant att grafiskt representera olika processer. Av denna anledning, Det är en teknik som ofta används inom områden som programmering eller psykologi. På Internet kan vi hitta en mängd verktyg för att utforma flödesscheman, och nedan rekommenderar vi två av de mest användbara.

Ett av de mest använda alternativen av yrkesverksamma inom sektorn är draw.io, en webbplats som låter oss skapa våra egna flödesscheman på några minuter. För det, verktyget har olika former och pilar som vi kan använda gratis. Dessutom tillåter det oss att konfigurera pappersstorleken, layouten (vertikal eller horisontell) och sättet att visa rutnätet. Och inte bara det, eftersom det är möjligt när vi lägger till element justera färg, linjetjocklek, transparens och skuggor. Rekommenderas helt.

Ett annat av de mest kända alternativen är Creately, som trots betalning har en individuell användningsplan som vi kan använda gratis (men med begränsningar). När det gäller dess möjligheter tillåter webben oss rita, dela, validera och exportera våra diagram, som vi kan lägga till former av alla slag och till och med teckningar av olika människor. När vi är klara behöver vi bara ansluta de olika elementen, något vi kan göra med några få klick. En av nackdelarna är att den är baserad på Flash, alltmer föråldrad teknik.