Två platser att träna frekvensigenkänning och musiknoter

frecuencias

Att höra en ton och säga den exakta frekvensen av den, eller en anteckning, och att kunna identifiera den med hjälp är något som är värdig för någon som har ett extremt välutbildat öra.

Om det är ditt mål och du har högtalare som kan reproducera från mycket låga till mycket höga frekvenser, ta en titt på dessa två platser som, även om de inte sticker ut för att vara mycket rena och moderna, är de praktiska i det avseendet.

– pitchimprover.com: vi kan välja två olika instrument, piano eller gitarr. När vi väl har valt kommer vi att trycka på uppspelningsknappen för att lyssna på en slumpmässig ton spelad med det valda instrumentet. Målet är enkelt: vi måste replikera anteckningen på ett befintligt virtuellt tangentbord och försöka öka den inbyggda träffräknaren.

– saninnsalas.com: mindre musikalisk, eftersom det handlar om att känna igen frekvenser, inte noter. I det här fallet behöver vi bara ge Start-knappen och lyssna på en ton, vilket är nödvändigt för att identifiera den bland de olika befintliga alternativen. Det finns två nivåer, en med fler alternativ och den andra med mindre, även om vi i båda fallen har frekvenser som få öron kommer att kunna höra, främst de lägsta (det finns ingen högre än 12,5 KHz).

Perfekt för att spendera tid och upptäcka vår hörsel.