javascript

Två nya gratis resurser att lära sig och förbättra med Javascript

javascript

Javascript är det programmeringsspråk som aldrig tröttnar. Dess möjligheter är enorma och praktiskt taget hela webben beror på den, så att lära sig att använda den är obligatorisk för alla som vill ägna sig åt programmering av applikationer på Internet.

Idag visar vi dig två nya resurser som kan hjälpa både lära sig från grunden och förbättra för dem som redan har väletablerade fundament:

JavaScript-kurs för icke-programmerare: Ny kurs på keepcoding.io som hjälper oss att lära oss detta kraftfulla språk från grunden, baserat på den senaste standarden (ECMAScript 6). Under kursen kommer de att utveckla ett plattformsspel genom vilket alla grundläggande (och vissa inte så grundläggande) grundläggande lärdomar.

Kraven gör det klart: en dator och en önskan att lära sig.

– Edabit: En ny plattform som lär ut hur man utför åtgärder på olika programmeringsspråk, inklusive Javascript. Det erbjuder utmaningar, övningar och det gör det med ett system som låter oss tjäna poäng, kontrollera resultat, interagera med andra människor och upptäcka lösningar för att utföra uppgifter som vi kommer att behöva varje dag, från funktioner för att validera e-post till algoritmer till beställningsnummer . I den här videon är det möjligt att se hur det fungerar:

Den har en mycket attraktiv filosofi, där användaren, gratis, kan delta i övningar i en personlig takt, utan press (ofta nödvändigt) av en kurs.