Två bra mobilappar för att lära sig ordförråd

Två bra mobilappar för att lära sig ordförråd

Vocabulary.com, ett välkänt webbprojekt som hjälper till att förbättra engelska ordförråd, lanserade för några dagar sedan en iOS-applikation som låter oss lära oss nya ord medan vi deltar i spel. Tanken är att svara på frågor samtidigt som de visar orden som vi kommer att lära oss, med alternativ att välja mellan och poäng vi vill tjäna när vi går framåt på plattformen.

Det integreras med ordböcker för att se definitioner, erbjuder nya relaterade ord, innehåller en utmärkt version för iPad, de lovar en version för Android om några veckor … det är faktiskt en applikation skapad för engelsktalande för att förbättra deras ordförråd (en utmärkt idé som jag vill se på spanska), även om vi alltid kan använda det för att öka vår ordbas på det språket.

Och i samma kategori har vi den nya mobilversionen av lingua.ly, i det här fallet för Android. En applikation som vi kan använda för att samla ord på flera olika språk för att automatiskt skapa minneskort, vilket hjälper till att spela in dem i vårt minne, öva med övningar och alltid ha listorna som vi vill komma ihåg.

Vi kan installera kromförlängningen och spara orden som vi ser i vår dagliga surfning, med tillgång till dem från den nya mobilapplikationen. Varje flashkort innehåller foton, en uttalguide och ett fragment av texten för att ge ordet sammanhang, vilket är möjligt att inkludera antalet ord som vi vill ha i varje lista.

Två utmärkta alternativ som inte kan missas bland dem som inte slutar ständigt förbättra sin ordförråd, även om applikationen endast erbjuds gratis på språket.