Trodde du att Egypten är det land som har flest pyramider? Tja, nej

Tack vare biografen är nästan alla övertygade om att paradiset Egypten är det land som har flest pyramider.

Om vi ​​säger ordet pyramid kommer Egypten omedelbart att tänka på, eller högst Mexiko och Mayaerna. Landet med flest pyramider är dock inte Egypten. Det är inte ens det land med de flesta pyramiderna i den afrikanska noten. Vilken besvikelse, eller hur?

Också. Egypten är INTE det land med flest pyramider. Men han har en stor konkurrent i närheten: Sudan. Och inte bara på den afrikanska kontinenten utan över hela världen. Sudn Det är det land med flest pyramider, med en hel del 200 till 255 kända pyramider. Som jämförelse har egyptierna bara 138 pyramider. Och nej, det var inte egyptierna som flyttade till sin södra granne för att bygga dem.

Sudan, de länder med flest pyramider i världen

Sudan är inte det land som har flest pyramider tack vare egyptierna, utan till medlemmarna i Kingdom of kush, en gammal civilisation som styrde de flesta områdena nära Nilen från 1070 f.Kr. till 350 e.Kr.

För de av er som vet lite om egyptisk kultur, kommer det att betyda det Sudan började bygga pyramider cirka 500 år efter att Egypten hade dem. Och ja, båda kulturerna, egyptierna och kushiterna, använde pyramider för att begrava sina döda. Även om pyramiderna i Kush-kungariket å andra sidan var helt annorlunda: de nubiska pyramiderna är mycket mer uttalade och smalare, byggda av trappstenar; Däremot har de egyptiska pyramiderna mjukare ytor och är bredare.

Storleken på Kushite-pyramiderna skiljer sig också ganska mycket från de egyptiska. De den genomsnittliga storleken på en kushita-pyramid är mellan 6 och 30 meter, medan en genomsnittlig egyptisk pyramid är cirka 138 meter.Trodde du att Egypten är det land som har flest pyramider?  Tja, nej

Var är pyramiderna i Sudan koncentrerade?

Den sudanesiska staden med den högsta koncentrationen av pyramider i kungariket Kush är den förra Meroe stad, där vi kan hitta nära 200 av de 255 pyramiderna Det har det mest pyramidala landet i världen, något som tyder på att Meroe någon gång i historien var en mycket välmående stad.

Trots att de fick reda på att Sudan slår sin nordliga granne med jordskred vet utredarna fortfarande inte om kushiterna använde samma konstruktionsmetoder, om de tog samma tid eller hur pyramiderna påverkade samhället i Kush Kingdom. För närvarande, som följande visar video av nationella geografiska, arbetar ett team av arkeologer på Mero för att lösa några tvivel med hjälp av ny teknik som drönare.

Slutligen, som en nyfikenhet, har Egypten inte världens största pyramid. Denna ära är reserverad för ett amerikanskt land, mexico, som har stor pyramid av Cholula. Även om det har ett trick, för den här stora pyramiden är gömd inne i ett berg.