Tredjepartsappar för appar: evolution och nutid

appar

Den nya integrerade tekniken i fordonsvärlden växer, och det vi såg för två år sedan har inget att göra med det vi ser nu. Från det vi läser har vi fortfarande en lång väg att gå.

Bland de viktigaste tjänsterna som ingår i applikationerna som är integrerade i bilen idag är Ford SYNC AppLink, en tjänst som gör det möjligt för förare att använda röstkontroller för att manipulera de applikationer som är installerade på smarttelefonen (för närvarande stöder upp till en lista med 40 applikationer). Andra liknande tjänster som vi kan hitta är BMW Connected Drive, som låter oss manipulera Twitter, Yelp och Facebook, eller Audi Connect-tjänsten som gör att vi kan läsa e-post påväg.

Energibesparingar gör också sin väg inom sektorn, delvis tack vare US Department of Energy, som nyligen inledde en tävling där utvecklare var motiverade att skapa applikationer för att förbättra säkerhet och energieffektivitet med vilka de kunde få tillgång till fordonsdata.

Sedan juli har sektorn fortsatt att växa med fler och fler utvecklare som vågar innovera med sina idéer som alltid är relaterade till skapande och testning av applikationer för att interagera med fordonet via mobiltelefon, surfplatta eller PC.

Om du är intresserad av sektorn och vill veta mer om vad som utvecklas och utvecklas i den här världen kan du ta reda på mer om evenemanget Content and Apps for Automotive Europe 2014 som kommer att hållas i München i april nästa år.