Tre interaktiva kartor relaterade till luftföroreningar

Tre interaktiva kartor relaterade till luftföroreningar

Som goda älskare av de kartor vi är kan vi inte sluta prata om dem som hjälper oss att bättre förstå situationen på den planet som vi lever på. För dem har vi sökt och valt ut tre kartor som visar information om koldioxidutsläpp i olika delar av världen.

Här lämnar vi dig med konstverk:

Hur mycket har vi förorenat?

En karta där vi bara behöver klicka på önskat land för att se mängden CO2 som släpps ut i genomsnitt per person, vilket hjälper till att avgöra vilka länder som proportionellt förorenar atmosfären.

Vi kan välja specifika pass och jämföra två regioner, alltid se data som en popup. Vi kan också gå tillbaka i tiden och gå tillbaka till 1960 för att ta reda på hur situationen var under dessa tider.

andningsjord

En karta som visar födslar, dödsfall och koldioxidutsläpp från olika länder. Det simulerar data i realtid, men det är bara en simulering baserad på 2010-data. Det är slående för att vara attraktivt och för att ge en uppfattning om var det är mest förorenat på planeten, men det är vackrare än användbart.

theguardian.com

Karta presenterad 2013 i The Guardian som visar koldioxidutsläpp i olika länder, vilket också möjliggör jämförelse av data.