Tre inte särskilt kända webbplatser som alla filmälskare borde besöka

captura-101

Det finns så många webbplatser som är dedikerade till film att det är svårt att skapa en lista med obligatoriska webbplatser för filmälskare, men bland dem finns det några juveler som inte är särskilt kända, webbplatser som är värda att rädda för sitt ursprungliga förslag.

Här lämnar vi dig med tre av dem, tre nyfikenheter som du säkert inte visste:

hur gammal var

På howoldwas har vi en bra webbplats för filmälskare, en enorm databas där det är möjligt att kontrollera åldern på vilken skådespelare som helst i vilken film eller TV-serie som helst, och därmed undvika att behöva utföra matematiska beräkningar inom IMDB.

quodb

Det är en sökmotor för filmfraser som vi nämnde för flera månader sedan.

Det fungerar bara på engelska, så meningarna måste vara på det språket och få resultat som liknar de som visas på skärmdumpen ovan. I varje fras finns det en knapp från vilken vi kan komma åt informationen om det exakta ögonblicket där meningen uttalades, liksom dess ursprungsfilm.

filmjakt

Och om du vill hitta de bästa filmerna i en viss kategori inom ett visst ögonblick under de senaste decennierna, ta en titt på Filmhunt.

Den är integrerad med IMDB-data för att bestämma kvaliteten på varje titel och få informationen när vi anger vilken typ av film och vilken tid den släpptes. En förenklad version av IMDB för goda råd.