Tiny Tiny RSS – din flödesaggregat för din dedikerade server

Tiny Tiny RSS

Sedan Google tillkännagav stängningen av sin Reader-tjänst för den 1 juli har många av oss börjat titta igenom olika alternativ med ett förstoringsglas att överväga. Bloggar, forum och e-postlistor väljer just nu de bästa möjliga alternativen, i princip överens om samma alternativ. Ett av dessa alternativ är i självinstallation av tjänster på våra egna webbservrar, om vi har dem, för vilka vi redan nämnde Selfoss, även om vi nu ger dig ett mer komplett alternativ, Tiny Tiny RSS.

Det är en öppen källkodsmatningsaggregat, under GNU GPL-licensen, där vi har elementära alternativ, enkla att konfigurera och utbyggbara genom plugins. Dess gränssnitt använder AJAX för att visa innehåll dynamiskt, stöder RSS-, RDF- och Atom-flöden, tillåter import och export av OPML-prenumerationer, kan användas av en eller flera användare, och till och med intressanta artiklar kan delas på olika sociala nätverk.

Det har också en applikation för Android-terminaler, tillgänglig som en testperiod i 7 dagar gratis, även om du kan köpa nyckeln för att låsa upp dess funktioner för alltid. För användning på Android-terminaler kommer wiki ihåg att det har aktiverats Aktivera externt API i preferenser. Applikationens källkod finns på Github.

Kanske är den något mer komplicerade delen av installationen när du uppdaterar feeds, för vilka wiki själv erbjuder olika sätt. Tänk på att Tiny Tiny RSS fungerar bäst på dedikerade servrar, men stöds inte på delade servrar, även om det kan fungera.

Länk: Tiny officiell webbplats Tiny RSS