Tim Cook anser att teknik bör regleras av regeringar

tim kock

Apples VD har talat idag, vid Time 100-toppmötet i New York, om behovet av att skydda våra uppgifter och om behovet av reglering av teknik av regeringar.

Med fraser som vi alla måste vara intellektuellt ärliga, och vi måste erkänna att det vi gör inte fungerar, tror Tim Cook att användningen av teknik har skapat en stor skada för samhället och anser att lösningen bör vara något som vad Europa gjorde med GDPR.

Han anser att Europas regler för datasekretess bör tillämpas i USA, även om han erkänner att de inte är perfekta och att de måste utvecklas för att ständigt anpassa sig till medborgarnas behov.

Cook sa att Apple också ansvarar för att förbättra dataskyddet för användare, en fråga som också nyligen har blivit en del av företagets marknadsföringsstrategi. Han tror inte att det måste vara regeringen som löser alla problem, varje företag måste göra sitt arbete hemma.

Han betonade att företaget inte donerar någonting till politiska kandidater och gjorde det klart att de inte skapade iPhone så att människor förblir limmade på dem:

Om du tittar mer på din telefon än du tittar på människors ögon gör du fel saker […] Vi vill inte att folk ska använda sina telefoner hela tiden. Detta har aldrig varit ett mål för oss.

Ett bra ingripande för en av de mest inflytelserika personerna i branschen.

Bild med depositphotos-upplagan