Tidigare projekt av John Hanke, VD för Niantic Labs, ansvarig för Pokémon Go

John Hanke, VD för Niantic Labs.  Imagen de Wikipedia

John Hanke, VD för Niantic Labs. Bild från Wikipedia

Pokmon Go har utvecklats av Niantic Labs, som du antagligen har hört flera gånger tidigare. Niantic var en del av Google tills företaget delades med skapandet av Alphabet, och är nu ett oberoende företag som har fått pengar från Google, Nintendo och Pokemon Company för att utveckla just nu spelet (fått 20 miljoner dollar från de tre företagen) .

Dess VD är John Hanke, en entreprenör som grundade företaget Archetive Interactive 1994, ansvarig för Meridian 59, ett online multiplayer som fortfarande finns på Internet, ett projekt som nu är öppen källkod och visar födelsen av en trend som har vuxit genom åren.

2001 skapade jag företaget Nyckelhål, specialiserat på att visa geospatial data. Det förvärvades av Google 2004 och fick medel från olika företag, som Sony eller CIA själv. Tack vare KeyHole-tekniken har vi nu bland annat Google Earth och Google Maps.

Han började arbeta på Google men bestämde sig för att lämna kort därefter. Larry Page övertygade honom om att stanna, men villkoret var skapandet av Niantic Labs, ett företag som inifrån Google skulle starta projekt med geolokalisering som huvudperson.

Den första var Utflykt, som lanserades 2012, som låter oss konsultera informationskort från närliggande platser, en lansering som vi diskuterar här på WWWhatsnew.

Samma år lanserades den Inträde, ett spel där användare kan gå på gatorna i städerna och erövra punkter och bli ägare till områden. Poängen som registrerats i Ingress används för närvarande som pokeparadas, det är därför det finns så många i olika delar av världen. Inträdet var det användarna själva som definierade nyckelpunkterna, och den informationen har använts perfekt i den nuvarande Pokmon Go (även om det i många regioner missas fler poäng).

Sedan 2015 är Niantic Labs ett oberoende företag med John Hanke som VD, en entreprenör med lång erfarenhet av onlinespel och geografiskt läge och med utmärkta kontakter mellan dagens tekniska företag.