Telegramsupergrupper tillåter nu upp till 10 000 medlemmar i sin nya version

Supergrupos

Telegram firar också ankomsten av sommarsäsongen med lanseringen av version 4.1, vilket ger en anmärkningsvärd nyhet möjligheten att supergrupper nu kan vara värd för högst 10 000 medlemmar. Minns att i mars förra året (2016) utvidgades dess kapacitet till 5000 medlemmar. Med tanke på att supergrupper med upp till 10 000 medlemmar kan vara svåra att hantera, har Telegram också funderat på det.

I den meningen lägger det också administratörernas händer en serie kapacitet för att hjälpa dem att hantera sina samhällen. I den meningen kan både administratörer och användare nu söka efter specifika användare bland medlemmar i samma supergrupp. Administratörer kommer också att kunna söka efter specifika medlemmar bland sina kanaler.

De kan också införliva andra administratörer för att hjälpa till att hantera sina gemenskaper men med möjligheten att de har specifika behörigheter, och påpekar bland dem vilka av dem som kan hantera meddelanden, blockera medlemmar, redigera supergruppinformation eller lägga till nya administratörer.Möjligheten att delvis begränsa problematiska medlemmar placeras också i administratörerna för supergrupperna, att kunna sätta dem i skrivskyddat läge eller till och med hindra dem från att skicka klistermärken och media under en tidsperiod, säger Telegram i sitt tillkännagivande. .

Slutligen, relaterat till supergrupperna, läggs avsnittet Senaste åtgärder till, med exklusiv åtkomst för administratörer, så att de kan se de åtgärder som utförts under de senaste 48 timmarna och veta vem administratörerna har utfört.

Särskilt för iOS har delningstillägget förbättrats för att göra det möjligt att lägga till ytterligare kommentarer vid delning från valfri applikation till Telegram eller till och med att välja flera mottagare, bland andra åtgärder, tillgängliga via 3D Touch. Och för Android lägger den nya versionen till kompatibilitet med Android Pay i Bot-betalningar och förbättrar möjligheten att välja media.

Telegram avslutar tillkännagivandet med att notera att den nya versionen har anticensurverktyg för att möjliggöra rätten till integritet och yttrandefrihet för användare över hela världen.