Teeach, ny plattform för hantering av skolor och utbildningscentra

captura-110

Det finns många LMS på marknaden, plattformar som hjälper till att integrera kunskap mellan studenter, föräldrar och lärare via Internet, vilket undviker papper och påskyndar informationsdistributionen.

Problemet är att de flesta av dessa system är komplexa, svåra att använda och installera, varför en grupp spanska studenter har beslutat att skapa, med open source-verktyg, teeach.org.

Det är ett projekt som nu lanserar sin första version (pre-alfa), nu tillgänglig för nedladdning från huvudsidan.

De är engagerade i en elegant design och avancerade funktioner som kan vara enkla att använda, samt en installationsprocess som inte kräver omfattande datorkunskaper.

Den slutliga versionen kommer att finnas tillgänglig 2016, men i din video (nedan) kan vi redan se några av de förberedda funktionerna (användarhantering, ämnesmaterial, kommunikation etc.).

Den börjar redan finnas tillgänglig på flera språk: spanska, engelska, tyska, franska och katalanska, och de lanserar den med öppen kod så att den kan ändras och anpassas till specifika behov.

På github-sidan är det redan möjligt att bläddra i koden inom github.com/teeach/teeach, och på YouTube kan vi se trailern som vi lämnar dig här: