Swift – Apples nya programmeringsspråk – upplever stor tillväxt under sina få månader av livet

Swift - Apples nya programmeringsspråk - upplever stor tillväxt under sina få månader av livet

Under den senaste juni månad pratade vi om Swift, det nya programmeringsspråket för att utveckla applikationer för iOS och OS X som Apple meddelade under WWDC 2014. Under dagarna efter detta tillkännagivande ifrågasatte många behovet av ett nytt programmeringsspråk, särskilt med tanke på antalet tillgängliga alternativ idag.

Nu, drygt sju månader efter lanseringen, allt verkar tyda på att Swifts mottagning har varit ganska bra. I en serie statistik som sammanställts av webbplatsen Redmonk.com kan vi se att Apples programmeringsspråk under Swifts korta livstid har upplevt en snabb tillväxt i rankningen av världens mest anställda. Specifikt har Swift flyttat från 68: e position till 22: a position, ett hopp med 46 aldrig tidigare skådade positioner, vilket indikeras av webbplatsen själv. Om vi ​​fokuserar på de första platserna i rankningen, JavaScript intar den första positionen, tätt följt av Java, följt av språk som PHP, Python, C # och C ++.

Av den anledningen verkar allt tyder på att Swift kommer att fortsätta öka hela året. Du kan kontrollera hela statistiken på följande länk.

Källa: Redmonk | Länk: Swift.