SumUp expands its mobile payment services to Italy, Spain and the Netherlands, reaching seven countries

SumUp utökar sina mobila betaltjänster till Italien, Spanien och Nederländerna och når sju länder

SumUp utökar sina mobila betaltjänster till Italien, Spanien och Nederländerna och når sju länder

Vi har länge hört att vi under en mer eller mindre nära framtid kan använda våra mobila enheter som elektroniska betalningssystem, så att vi genom våra terminaler kan göra inköp i de fysiska anläggningar som accepterar mobila betalningssystem. Den nästa verkligheten närmar sig lite efter lite och vid den här tiden har vi redan olika mobila betalningsalternativ.

En av dem är SumUp, som lanserades i augusti, och som idag utökar sina tjänster till Spanien, Italien och Nederländerna och når sju länder där det verkar. SumUps strategi är att tillhandahålla nödvändig infrastruktur till de små företag som inte har betalningssystem, antingen för att de är små företag eller helt enkelt för att de inte har infrastruktur för att göra det. För detta erbjuder SumUp ett enkelt tillbehör för telefoner och surfplattor som förvandlar dem till försäljningssystem.

SumUp, som en av sina konkurrenter, iZette, erbjuder en uppsättning API: er för att integrera sina tjänster i andra applikationer. Dessutom har SumUp lyckats stödja betalning med Visa- och Mastercard-kort och antagit en provisorisk lösning när det gäller Visa-kort tills det framgångsrikt kan erbjuda en definitiv och säker lösning, eftersom SumUp för närvarande omdirigerar till en webbplats för att få kortdata från telefonerna själva.

Å andra sidan har SumUp också just uppdaterat sina mobilapplikationer, tillgängliga för både Android och iOS, vilket underlättar skapandet och hanteringen av de produkter de har till salu tillsammans med sina priser.

Så nu går vi djupare in i den framtiden för digital handel med det steg som tas av SumUp och konkurrerar direkt med iZettle, Square, Payleven, Here och andra inom mobilbetalningssegmentet i de länder där de verkar.

Länk: SumUp | Går: TechCrunch