Strömmande innehåll anländer till 4K / UHD på Hulu

hulu

Ägare av tv-apparater med stöd för 4K / UHD-upplösning har nu ytterligare en anledning att vara stolta över att ha dem eftersom Hulu har meddelat att med den kommande julhelgen börja erbjuda innehåll med stöd för den upplösningen, även om de för tillfället kan njuta av genom PS4 Pro och XBOX One S med löfte om att öka antalet kompatibla enheter under nästa år.

Företaget påpekar att den här utgåvan kommer precis i tid för premiären av sin nya originalserie Shut Eye, med alla avsnitt tillgängliga i 4K med början nästa onsdag, även om det inte kommer att vara det enda innehållet som Hulu-användare kan njuta av med tv-apparater med 4K-stöd som annat originalinnehåll som Chance, The Path och 11.22.63 inkluderas, som rapporterats.Till detta originalinnehåll kommer också hela samlingen av James Bond-filmer att läggas till, och även under nästa år kommer annat innehåll som är kompatibelt med 4K / UHD-upplösning att läggas till.

Under de senaste månaderna ser vi hur olika streamingtjänster satsar på att erbjuda innehåll under 4K / UHD, vilket kan vara en tydlig indikator på att den audiovisuella marknaden redan är tillräckligt beredd för att kunna erbjuda dessa typer av innehåll eftersom det blir alltmer. Det är mer vanligt att hitta hem där 4K / UHD-tv är tillgängliga tack vare prisfallet i förhållande till de priser de var för så få år sedan.

Till detta läggs olika teknologiföretag som vill etablera 4K-upplösning som en standardupplösning inom räckhåll för de flesta användare.