Stratolaunch: Världens största flygplan med en osäker framtid

stratolaunch

För första gången gjorde det största konstgjorda flygplanet sitt första officiella flyg förra lördagen den 13 april i figuren Stratolaunch, resultatet av visionen av Paul Allen, skapare och grundare av Microsoft.

Detta flygplan, som överträffar Howard Hughes ‘Spruce Goose, styrd av honom 1947, hade sitt ögonblick av ära när det tog fart från rymdhamnen och Mojave-luften i Kaliforniens öken och lyckades stanna i flygning i en tid av 2 timmar och genomsnitt, stanna på en höjd av 17.000 fot med en körhastighet på 189 mph.

Denna koloss har en dubbel flygkropp, med 28 hjul, kompletterad med 6 747 jetmotorer och en förlängning större än en fotbollsplan.

Med ett upphetsat Vi gjorde det Jean Floyd, verkställande direktör för Stratolaunch, uttryckte sin tillfredsställelse i ett samtal från journalister från olika medier och tillade också att det var inspirerande att se Paul Allens dröm gå i uppfyllelse.

Tyvärr kunde Paul Allen inte vara närvarande för att vara en del av det historiska ögonblicket på grund av hans död i oktober 2018, ett faktum som har utsatt planet och företaget i riskzonen, vilket också har minskat dess verksamhet drastiskt. som sin personal.

Stratolaunch, byggd av företaget Scaled Composites med en struktur som är robust och tillräckligt kraftfull för att transportera upp till 3 raketer bundna till den, som, när de bärs till en viss höjd, kommer att släppas och senare tändas för att fortsätta sin resa mot rymden som bär användbara laster.

Allen trodde att på grund av Stratolaunchs förmåga att transportera och driva små satelliter kunde de rätta omständigheterna genereras för att starta en ny era av rymdflygning på kort sikt.

Förutom detta syfte hade företaget en framtida plan för att genomföra kommersiella flygningar som transporterar människor, liksom tanken på att utveckla Black Ice-projektet, en mini-rymdfärja, men som, med tragedin av Paul Allens död, sa planer att de kommer att behöva läggas på en stund.