Stora filmböcker tillgängliga på Storytel

storytel

Storytel har tusentals ljudböcker tillgängliga på vårt språk, men det finns några som väcker särskild uppmärksamhet, främst bland oss ​​som är filmfans.

Vi hänvisar till de böcker som har varit ansvariga för stora filmer, varav några har publicerats på företagets blogg och som vi anger här:

Bokhandlaren. Finalist av Bookerpriset, det är ett äventyr centrerat i en kuststad Suffolk, en stad som 1959 bokstavligen separerades från världen. Det togs på bio av Isabel Coixet och vann 2018 Goya Award för bästa film.

Marsaren. En fantastisk roman som redan har ansetts vara den bästa science fiction på flera år. Den som tog henne på bio var Ridley Scott, i en film med Matt Damon, vinnare av Golden Globe för bästa film och bästa skådespelare 2016.

Män som inte älskade kvinnor. Oförglömlig roman där sökandet efter Harriet Vanger, en kvinna som försvann för trettiosex år sedan på en svensk ö, av sin farbror Henrik, en pensionerad affärsman, håller läsaren (i det här fallet en lyssnare) på kanten. Filmen gjordes två gånger på bio, och den nordamerikanska versionen 2011 lyckades föra titeln till alla länder.

Dumas-klubben. Arturo Prez-Reverte behöver inte mycket introduktion, och hans roman The CLub Dumas är en av hans största framgångar. Huvudpersonen i denna roman är en bok som undersöks av polisen medan läsaren går igenom en historia av 3 århundraden. Dumas Club tog på bio 1999 regisserad av Roman Polanski med namnet nionde grinden, med Johnny Deep i huvudrollen.

Jordens pelare. En av de bästa böcker som redan skrivits, uppdelad i tre ljudböcker inom storytel, hade en version i form av en TV-serie som släpptes den 23 juli 2010. Produktionen av miniserien tog nästan ett år och kostade 40 miljoner. US dollar. Den hade en genomsnittlig publik på 4 113 000 tittare.

Havets katedral. Ildefonso Falcones bok kommer att förvandlas till en tv-serie inom kort, eftersom premiären på serien producerad av Atresmedia och Televisi de Catalunya förväntas i början av 2018.

Namnet på rosen. Umberto Ecos bok hade en filmversion 1986 med Sean Connery i huvudrollen. Tack vare den här filmen började även videospel ses på de första datorerna. Ganska klassiker.

Och se upp, för snart kommer Red Gorrins bok till Storytel!