StartupsMansion program begins: 32 entrepreneurs in New York

StartupsMansion-programmet börjar: 32 företagare i New York

StartupsMansion-programmet börjar: 32 företagare i New York

Vi berättade om programmet för några veckor sedan och det var dags att kommentera några detaljer. Vi pratar om programmet Mansion Startups (startupsmansion.com), ett projekt som bjuder in en serie entreprenörer från olika delar av världen att bo tillsammans i tre månader i New York, 32 företagare utvalda bland de 750 registrerade.

Det finns 29 spanjorer, en italienare och två latinamerikaner, från Venezuela och Colombia, som började dela ett utrymme sedan den 10 september, med stöd av mentorer som hjälper dem att genomföra sina affärsprojekt.

Efter anpassningen av de första dagarna är det dags att leva med mentorerna, som kommer att analysera projekten och hjälpa till att omvandla idéer till livskraftiga modeller. Bland dem är Javier Megas, grundare och VD för StartupXplore; Mario Lpez de vila, medgrundare av Ueia Accelerator; Juan Merodio, grundare av Marketing Surfers; lvaro Cuesta, grundare och VD för Sonar Ventures; JM Beas, medgrundare av Reeelab; Valentn Aconcia, chef för Crowdcube; Michael Callas, chef för framväxande teknik på Vodafone; Andrs L. Martn, Google Manager; Marta Daz Barrera, VD för Talentoscopio; Joe Haslam, ordförande Hot Hotels; Mike Caprio, Meetup-ambassadör i NYC; Luis Lpez och Carlos Lara, båda partner för Leynet.

Programmet har också samarbetat med Tutellus, en samarbetsplattform för lärande och undervisning online; Traity, online rykte standard; IBM SoftLayer, molnservrar, lagring, Big Data; Tänk kreativa, störande och innovativa affärsmodeller; EIE Spanien, Europeiska institutet för entreprenörskap; IAB Spain, föreningen som representerar sektorn för digital mediaannonsering i Spanien och StartupsBus, ett samhälle skapat kring en konkurrens mellan teknologiska entreprenörer, bland andra projekt relaterade till entreprenörskap.

Hittills har entreprenörer deltagit i nätverksevenemang som Talent Hack, United Women in Business för kvinnliga entreprenörer, liksom den som anordnas av UWIB och Business Networking Party i New York Entrepreneurs-gruppen och Startup Network of Meetup, bland andra.

Det finns flera evenemang schemalagda under dessa tre månader, evenemang som organiseras upprepade gånger av Meetup, ett nätverk som gör det möjligt för medlemmar i nätverket att hitta och gå med i grupper som delar ett gemensamt intresse, såsom: sport, böcker, spel, filmer, hälsa, husdjur, racing, resor eller någon hobby.

Förhoppningsvis kommer stora projekt ut ur denna erfarenhet.