startafire

StartaFire, för att ange externa länkar samtidigt som du avslöjar interna länkar

tända en eld

Om du spelar en blogg kommer du förmodligen att vänja dig vid att sätta många länkar till andra webbplatser: webbplatser för att ladda ner applikationer, nyhetskällor, webbutiker … det finns många länkar som vi avslöjar varje dag, och varje gång någon klickar på dem lämnar de vår blogga på jakt efter annan information … det är livets lag.

Vad Starafire.com föreslår är att erbjuda ett system som gör det möjligt att locka nya besök till vår blogg med varje extern länk som avslöjas. För detta inkluderar de en komponent i den nedre högra delen av webben som vi länkar till, en komponent som kan ha länkar till vår egen webbplats. På det här sättet, varje gång någon klickar på nämnda länk, ser du inte bara informationen som vi har länkat utan också innehållet som vi vill markera.

Låt oss se ett exempel:

– Vi skriver en artikel om en ny applikation, och i den artikeln lägger vi nätet av den: www.ExampleApplication.com– Vi går in på startafire.com och skapar en widget med två länkar, en som pekar på vår egen bloggs hemsida och en annan som pekar på ett inlägg från vår blogg. – Även på startafire.com anger vi länken www.ExampleApplication.com, och vi får tillbaka en till, med formatet stfi.re/…– Vi ersätter länken inom vår artikel www.ExampleApplication.com för honom stfi.rePå det sättet, när någon kommer åt den, se webbplatsen för www.ExampleApplication.com med tvålänkskomponenten som tidigare konfigurerats.

Du kan till exempel se resultatet i stfi.re/ladobn.

Det hindrar inte den ursprungliga webbplatsen från att stoppa besök, eftersom det är ett slags iframe, inte en kopia av det ursprungliga innehållet, så båda vinner. Det enda problemet: om Starafire någonsin slutar fungera kommer vi att ha tusentals externa länkar på vår blogg som pekar på en felsida.