Spotify visar nu varje artists konserter på respektive sida

ConciertosSpotify

Tidigare har Spotify redan gjort det möjligt att känna till nästa konserter som kommer att hållas nära platserna själva, både genom personliga rekommendationer och genom avsnittet On Tour.

Från och med nu kommer alla användare som vill veta vad nästa konserter kommer att ges av deras favoritartister inte längre att behöva söka informationen på artisternas officiella webbplatser, eftersom Spotify just har inkluderat en ny flik som heter Concerts in the Sidor som artister har på denna streamingplattform.I den visas en komplett lista över nästa konserter de kommer att ge, liknande de listor som artisterna kan ha på sina respektive officiella webbplatser.

Informationen kommer att erbjudas automatiskt tack vare Songkick, som Spotify redan hade avtal med att erbjuda de tidigare nämnda funktionerna.

Användare kommer att ha möjlighet att utöka informationen för varje konsert de är intresserade av via knappen Detaljer, som de hittills har gjort genom konsertinformationen.

På detta sätt behöver de inte längre lämna Spotify för att känna till nästa konserter med sina favoritartister.

Dessutom är det ett mervärde för de sidor som artisterna själva har på Spotify.

Naturligtvis är den nya fliken endast tillgänglig för Spotify-skrivbordsapplikationen, så för närvarande verkar det inte nå mobilapplikationer ännu.