Spotify

Spotify förvärvar Echo Nest för att utveckla “den bästa musikintelligensplattformen på planeten”

Spotify

Spotify meddelar via sin officiella blogg förvärvet av plattformen The Echo Nest, specialiserad på behandling av musikdata, utan att detaljerna i avtalet avslöjas i nämnda tillkännagivande. För Spotify kommer detta steg att stödja sin strategi att öka tillväxten av musikförbrukning globalt och föra tillbaka intäkterna till musikindustrin genom att utveckla den bästa användarupplevelsen och musikupptäckningsmotorn till miljontals följare över hela världen.

Om Echo Nest indikerar tillkännagivandet att tjänsten kommer att fortsätta att fungera utanför sitt huvudkontor i Somerville, MA, där det har varit en nyckelkomponent i den växande teknologiscenen i Boston-området, liksom i dess San Francisco-kontor. Dess API kommer att vara fritt tillgängligt och öppet för att stödja dess kraftfulla utvecklarekosystem.

Förvärvet gör det möjligt för Spotify att dra full nytta av Echo Nest musikaliska förståelse- och urvalsverktyg för att ge musikaliska upptäckter till miljontals användare över hela världen och stärka dess förmåga att hjälpa varumärken och partners att utveckla upplevelser. fantastiskt för din publik.

Vi har varit fans av The Echo Nest under mycket lång tid och vi är hedrade över att ha sitt begåvade team att gå med i Spotify, säger Daniel Ek, grundare och VD för Spotify, som fortsätter att säga att vi på Spotify vill att folk ska lyssna på musik. Vi är superfokuserade på att skapa den bästa användarupplevelsen och det börjar med utvecklingen av den bästa musikaliska intelligensplattformen på planeten.