Spot: En annan fantastisk robot, den här gången i form av en hund, från Boston Dynamics [Video]

plats robot boston dynamik

Han går upp och ner för trappor, gör samma sak i grov och grov terräng, springer i hög hastighet, arbetar med elektrisk och hydraulisk energi, väger 160 pund och är så smart att han kan ordna sin position på ögonblick medan han fortfarande träffas in ett försök att slå ner honom. . Han är Spot, den nya medlemmen i zoo-roboten från Boston Dynamics, företaget som köpte Google för ett år sedan och som på YouTube har gjort oss vana att lämna oss mållös med sin imponerande utveckling.

Kanske kanske vissa kommer ihåg Boston Dynamics WildCat-modellen, en fyrdubbsrobot som uppmärksammade hur den efterliknade rörelsen hos vilda djur. Tja, Spot är en förbättrad version av WildCat som är mindre, mindre bullrig, förmodligen mer energieffektiv och smartare tack vare en sensor som gör att du snabbt kan analysera miljön för att anpassa och navigera på ytan. Den är till och med hundformad och har ett flimrande bakljus (?).

Ingenting förklarar dess funktion bättre än att titta på videon från lanseringen:

Naturligtvis skrämmer Boston Dynamics återigen oss med sina avancerade robotar, som också är resultatet av gemensamma projekt med olika organisationer, från teknikföretag till arméer. Så det vore inte förvånande att se Spot ta tillägg till slagfältet eller kanske samarbeta på Internet of Things.

När de kommenterar TNW är det verkligen oroande att videon visar hur de sparkar honom för att svara; Förutom det faktum att Society for the Protection of Animal Robots (SPRA) kunde vara arg, är det inte förvånande att en revolution mot oss genererades när framtidens maskiner såg på YouTube hur deras förfäder behandlades (?).

Mer information: Boston Dynamics