Spela serier snabbare för att få mer tid att titta på andra, det är den nya trenden

blixt

Mängden tv-serier som finns tillgängliga på Netflix och liknande plattformar är enorma, och många av dem läggs till i vår lista över favoriter med vetskap om att det är omöjligt att få se dem, eftersom det fortfarande finns fyra säsonger att avsluta den nuvarande, och sedan kommer hit, med två säsonger, efter tre säsonger … när vi avslutar backarna kommer vi att ha hundratals fler i kö.

Dags att se så mycket serier.

Detta första världsproblem börjar delvis lösas på det mest absurda sätt som man kan tänka sig: spela upp videor snabbare, till och med fördubbla det, efter att ha förvärvat övning med detta nya sätt att titta på innehåll.

Denna trend, som diskuteras i detalj i The New York Times, sparar 20% av tiden om en serie visas 1,2 gånger, en hastighetsökning som inte påverkar komprimeringen av innehållet, och när användaren blir van vid det istället kan fortsätta öka tills du når 2x, gränsen för anständig komprimering. I allmänhet är innehållet undertexter för att undvika problem med ljudet, så snabb läsning är absolut nödvändigt.

Denna ökning görs på olika sätt: använder den här kromförlängningen för onlinevideo i html5, använder en spelare som VLC när videor lagras på hårddisken, och använder onlinevideoresursen själv om plattformen tillåter det (till exempel YouTube fall) … så småningom visas fler alternativ, eftersom användare som ber om något liknande ökar mycket (5% av användarna har svarat att de gör det i en nyligen genomförd undersökning på Twitter).

Det verkar som om vi har ett problem, även om det säkert är mer relaterat till beslut om hur vi ska investera vår fritid idag.