Sonos och Ikea lanserar möbler med WiFi-anslutna högtalare

SymfoniskSpeakers

Sonos, en välkänd tillverkare av ljudlösningar, tillsammans med IKEA, en välkänd distributör av heminredning, har samlats för att skapa Symfonisk-sortimentet, som består av två intressanta heminredningar med anslutna högtalare: SYMFONISK bordslampa med WiFi-högtalare och SYMFONISK högtalarställ med Wi-Fi.

Dessa två nya element, som har ett rekommenderat pris på 179 respektive 99,95, gör det möjligt för användare att utrusta sina hem med högtalare ganska diskret och till lägsta kostnad och kunna distribuera dem vart de vill lyssna på sina favoritmusikteman.

Aspekter att tänka på

Först och främst bör det noteras att dessa två nya element inte inkluderar mikrofoner, så användare kommer inte att kunna ställa in röstkommandon via Alexa. Dessa objekt måste hanteras med WiFi-anslutna högtalare via Sonos kompletterande mobilapp, precis som alla andra Sonos-högtalare.

Faktum är att de kommer att kunna integrera dessa element i Sonos ljudsystem som de redan har. I vilket fall som helst måste samma WiFi-nätverk användas för att hantera dem.

På SYMFONISK-högtalarstället, som kanske är det mest uppmärksammande, kommer användarna att kunna placera det både vertikalt och horisontellt, dolt eller synligt, med krokar eller till och med med Ikea Kungfors-rack.

Om de vill kan de använda det som enkla oberoende hyllor, men i vilket fall som helst kan de lägga till element utan att överstiga de maximalt 3 kilo som de kan bära, vare sig det är små krukor, bland andra möjliga föremål.

Medan den enkla och funktionella SYMFONISK-bordslampan, som kanske påminner om några smarta högtalarmodeller på marknaden, minskar behovet av kablar och utrymme genom att förena två produkter till en och erbjuder möjligheten att leverera varmt ljus tillsammans med ljudkvaliteten.

Dessa hemprodukter, som kommer att bli de första i Symfonisk-sortimentet, kommer att finnas i två färgalternativ: svartvitt och kommer att visas från 9 till 14 april i Salone del Mobile i Milano.