Solu, 10 × 10 cm-datorn med 4K-utgång och eget operativsystem

captura-155

OS X, Windows, Linux, Chrome OS … det finns inte många operativsystem på marknaden, så det är viktigt att vara uppmärksam när det finns en ny rörelse i denna kategori, och de visar det i Solu.

Det är ett projekt som presenterades för några dagar sedan på kickstarter, en minidator med eget operativsystem som har olika applikationer: webbläsare, text- och bildredigerare, arbetsverktyg för team … men vad det egentligen kallar Attention är själva datorn.

Det är en 10x10x1.3 cm låda, med 4K-videoutmatning, med 4 gig RAM, kraftfull processor, 1440 x 1440 pekskärm, 450ppi (varifrån vi kan navigera som om en mobil skärm var försök), inbyggt batteri, Bluetooth 4.0, USB-port … en minidator som håller all information i molnet, så om vi tappar den behöver vi bara byta ut den med en annan.

Solu säljer för cirka 400 euro, men kräver en prenumerationsplan för att använda den, en plan som garanterar tillgång till uppdateringar och nya applikationer.

Projektet, skapat i Finland, har redan samlat in 175 000 euro av de 200 000 begärda, och de lovar att skicka de första enheterna från maj nästa år.

På sin sida kan du se demo-videon, även om den inte visar många detaljer om operativsystemet, koncentrerar den sig mer på designen av hårdvaran.