Softbank köper ARM för 24,3 miljarder pund

Softbank - ARM

Vi har redan pratat med dig tidigare om Softbank, det populära japanska telekom- och internetföretaget som äger företag som Sprint, det amerikanska telefonbolaget. Som vi har kunnat läsa i The Finalcial Times, Sofbanks köp av ARM, som kommer att betala 24,3 miljarder pund för att stänga affären, har just offentliggjorts (mer än 29 000 miljoner euro).

Du har nog hört talas om ARM, det prestigefyllda engelska företaget som är känt för att ha ansvaret för att designa processorer för mobila enheter från giganter som Apple, Samsung och HTC. Det är viktigt att notera att det inte är tillverkaren av dessa processorer utan licensierar sin teknik till bland andra Qualcomm, MediaTek och Samsung.

Utan tvekan är avtalet mellan Softbank och AMR ett av de största inköpen från europeiska teknikföretag de senaste åren. Dessutom lägger det till ytterligare en lista över avtal som Softbank stängde, som nyligen sålde Supercell (populärt känt för att vara skaparen av den prestigefyllda Clash of Clans-sagan) till Tencent för 8,6 miljarder dollar, något vi redan berättade om i dess ögonblick.

Det råder ingen tvekan om att detta är en mycket intressant annons. Från och med nu kommer vi att hålla koll på hur ARM-förvärv påverkar konsumenterna.

Källa: The Finalcial Times.