SocialRadios, mer än 3 500 radiostationer på Internet

captura-173

Det finns många webbsidor och applikationer som gör att vi kan lyssna på Internetradio, men få är lika enkla att använda som den som presenteras för oss idag.

Detta är SocialRadios, ett projekt som visar 3500 radioapparater från olika delar av världen och som samtidigt gör det möjligt att interagera på Twitter när vi lyssnar på ett specifikt program tack vare lämpliga hashtags.

Tillgängligt gratis och utan behov av registrering kan vi testa det både från webben och från mobil på socialradios.com.

När det gäller affärsmodellen säger de oss att målet är att använda hashtags för att tjäna pengar på det med sponsrade tweets och direktreferenser till sina medarbetare i repertoaren av tillgängliga hashtags, även om detta bara kan göras när plattformens popularitet är tillräckligt hög och deltagande På Twitter, har nummer som tilltalar potentiella annonsörer.

För att använda plattformen är det inte nödvändigt att identifiera dig på Twitter, men om vi vill göra det måste vi välja ett land, en radio och de tillgängliga hashtags som kommer att visas, med möjlighet att skapa några nya.

Den har också en Android-applikation på Google Play, enkel och funktionell, utan en design värt att nämna, men med alla 3 500 stationer inom ett klick.