Snart har vi läsläge i Google Chrome för skrivbord

Modo lectura Chrome

Google Chrome-användare har snart läsläge för att njuta av sitt favoritinnehåll utan distraktion.

Den här funktionen är redan tillgänglig i Chrome Canary som en del av utvecklings- och testfasen. Dynamiken är enkel och den är densamma som den som erbjuds av andra webbläsare med Microsoft Edge, med möjlighet att ta bort de avsnitt som inte ingår i huvudinnehållet från webbplatsen.

Till exempel kommer animationer, kommentarer och tillkännagivanden att kasseras när vi väljer läsläge. Vi ser bara artikeln med motsvarande struktur (titlar, bilder, etc.).

För närvarande har Google inte nämnt när den här funktionen ska startas till en stabil version, men användare som gillar att prova den kan redan aktivera den på Kanarieöarna, från krom: // flaggor / # aktivera-läsare-läge, välja alternativet Aktivera läsarläge.

När de har startat om webbläsaren ser de att ett nytt alternativ läggs till i menyn som låter oss konvertera webbsidan som vi har öppnat till en förenklad vy av artikeln, som vi ser i bilden ovan, med den här artikeln. som ett exempel.

Så om Chrome är din favoritwebbläsare behöver du inte längre tillgripa andra webbläsare eller tredjepartslösningar för att ha det här alternativet. Du måste bara ha tålamod för att vänta på att läsläget startar till några av de nästa versionerna av Google Chrome.