Snapchat lanserar funktion för att dela dina egna fysiska platser på en karta

SnapMap

I sin kamp mot de konkurrenter som kopierar dess egenskaper presenterar Snapchat nu lanseringen av den nya Snap Map-funktionen genom vilken användare kan dela sina fysiska platser på en karta och kunna avgöra om de vill dela dem med alla sina vänner , med några av hans vänner, eller inte vara tillgängliga för någon genom hans Ghost Mode.

Dessutom kommer användarna att representeras av Actionmojis, avatarer som plattformen själv automatiskt väljer baserat på olika faktorer som deras egna platser, datum, tider, bland andra.

Dina vänner kommer att kunna trycka på Actionmojis från samma karta för att känna till deras aktivitetshistorik eller så kan de till och med komma i kontakt via privata meddelanden. Enligt Snap Inc, företaget bakom Snapchat, är den nya funktionen ett nytt sätt att utforska världen. Den är redan tillgänglig för Android- och iOS-plattformar via en ny version av appen.Påpeka att platsdelning är inaktiverad som standard även om det inte betyder att användare kan komma åt kartan och se var deras vänner finns runt om i världen.

Idén, förutom att dela den fysiska platsen i sig, försöker konkurrera direkt med Live Messenger för Facebook Messenger, nyligen införlivat, men med en mer fokuserad integritet eftersom uppdateringarna sker samtidigt som applikationen.