Smartphone med irisigenkänningssystem tillgängligt i Japan

Captura

Trots att vi för närvarande upplever en betydande ökning i popularitet hos smartphones som använder användarens fingeravtryck som säkerhetsåtgärd, i Japan börjar de första smartphonesna som känner igen användaren från sina irisar dyka upp. Nyligen meddelade telekommunikationsföretaget NTT Docomo en serie nya terminaler för sin katalog, särskilt en Fujitsu-modell som kan identifiera terminalens ägare med dess iris.

Specifikt hänvisar vi till pilarna NX F-04G, den världens första smartphone som använder teknik för irisigenkänning. Tack vare Iris Passport (namnet på denna teknik) kommer användare av Arrows NX F-04G att kunna låsa upp smarttelefonen utan att behöva ange lösenord, vilket påskyndar processen mycket. Också också vara möjligt att använda denna teknik när du gör inköp via Internet, det är helt enkelt nödvändigt att titta på smarttelefonen varje gång du måste identifiera dig. Detta är möjligt eftersom varje persons iris är unik, liksom fingeravtryck. För att garantera användarens säkerhet, Irisinformation lagras internt i enheten. När det gäller terminalens tekniska egenskaper har den en 5,2-tums QuadHD-skärm (upplösning på 2 560 × 1440 pixlar), en octa-core-processor, 3G RAM och 32 GB internt minne. Den säljs med Android Lollipop installerat.

Utan tvekan är det en riktigt intressant enhet som, trots att den endast är tillgänglig i Japan, kan locka många andra tillverkares uppmärksamhet. Därefter lämnar vi dig en video av terminalen:

Källa: Mashable | Fujitsu.