Skype Teams kan vara Slacks tävling

Positiv aspekt av Skype Teams, la competencia de Slack

Möjligt utseende av Skype Teams, Slacks tävling

Det är svårt att föreställa sig kommunikation inom vissa företag utan Slack.

Denna plattform, som redan värderas till nästan 4 000 miljoner dollar, gör det enkelt att gruppera konversationerna i alla frågor tack vare de grupper som vi kan skapa och hantera från stationära, webb- och mobilappar, vilket är en chatt för företag som har vuxit kraftigt på senare tid år.

Nu verkar det som om Microsoft, som redan har gjort sitt erbjudande att köpa Slack, arbetar på ett alternativ, och dess namn skulle vara Skype-team.

De kommenterar detaljerna på mspoweruser.com, där det är möjligt att se några skärmdumpar som visar hur filosofin för dess verksamhet är mycket lik den för Slack.

Målet är att locka affärsvärldens uppmärksamhet inom ett system som redan används inom miljontals företag, och inget bättre än Skype för att göra något sådant.

Skype Teams skulle tillåta skapande av kanaler (grupper) och skulle erbjuda möjligheten att kommunicera direkt med alla användare av plattformen, som Slack, även om det också skulle erbjuda viss integration med Skype själv för att tillhandahålla VoIP- och videokonferensfunktioner.

Som en grundläggande skillnad kommer Skype Teams att ha kapslade konversationer, så det blir lättare att ha ett kommentarträd i konversationerna, vilket markerar huvudämnena för varje kanal.

Naturligtvis har Microsoft inte kommenterat ännu, men det tar inte lång tid innan vi får reda på om det är en riktig produkt eller ett enkelt internt experiment.