Skype fördubblar kapaciteten för maximala deltagare i gruppsamtal

LlamadasGrupalesSkype

Skype är en veteranplattform för kommunikationstjänster för privatpersoner och företag som tillhör Microsoft, som vet mycket väl att du inte ska vara kvar om du inte vill bli överkörd av det ökande antalet alternativ på marknaden.

I den meningen, sedan den senaste torsdagen (igår), Skype har officiellt fördubblat den maximala kapaciteten för deltagare som kan vara samtidigt inom gruppljud- och videosamtal att organisera på din plattform, når upp till 50 deltagare.

Denna nya kapacitet fanns redan sedan mars i testfasen och tillgänglig för alla användare som ingår i dess Insider Preview-program.

Dessutom en av de mest direkta rivalerna, Zoom stöder, trots att den är liten eller knappt känd, maximalt 100 samtidiga deltagare i gruppljud eller videosamtal, även via gratis konton, medan på betalda konton kan maximalt 500 delta.

Med duplicering av deltagare sker också förändringar i meddelandena

Skype påpekar på sin blogg att han också har gjort vissa ändringar i hur användare kan gå med i gruppsamtal. I detta avseende noterar de att de har ersatt den vanliga stämpeln med en avisering som standardmetod.

Om meddelanden om gruppsamtal inte räckte, erbjuder Skype möjligheten att ställa in en ringsignal för enskilda medlemmar, eller även om grupperna har färre än 25 deltagare finns det också möjlighet att ringa alla medlemmar av dem.

För att dra nytta av den nya funktionen måste användarna ha den senaste versionen av Skype installerad på sina datorer eller enheter.