Skype för Linux tillåter redan videosamtal

skype

Ja, det verkar konstigt att meddela att en version av Skype tillåter dig att göra något som andra versioner har gjort i många år, men Linux-versionen är speciell.

Microsoft har släppt version 5.0 av Skype för Linux, en version som fortfarande finns i beta som kan laddas ner från skype.com och innehåller intressanta nyheter.

De indikerar att deras mål är att erbjuda en upplevelse i Linux lika rik som på andra plattformar (windows, mac och mobil), och för detta utvecklar de alfa-versionen som vi har haft för betaversionen i sex månader och lyfter fram tre huvudpelare :

– Vi kan nu göra en videokonferens med alla Skype-användare, vare sig det är från Linux, Android, iOS, Windows eller Mac, även om det är viktigt att alla har de senaste versionerna installerade. Vi kan också ringa till fasta telefonnummer och mobilnummer med Skype-krediter. – De förbättrar samarbetssystemet mellan användare, eftersom det nu är möjligt att se delade skärmar från andra Skype-klienter (Windows 7.33 och högre, Mac 7.46 och högre). – De förbättrar också användbarheten, eftersom vi kan se antalet olästa konversationer och onlinekontakter visar status Bort och Stör inte.

Dessa är grundläggande funktioner som de andra versionerna redan har haft under lång tid, så det verkar som att det viktigaste tillkännagivandet idag inte är vad de har lyckats inkludera och det är löftet att de kommer att fokusera mer på att hålla Skype för Linux uppdaterad.