Skicka skärmdumpen till Googles bildsökmotor med detta Chrome-plugin

Skicka skärmdumpen till Googles bildsökmotor med detta Chrome-plugin

Vid flera tillfällen har vi berättat om bildsökmotorer som använder en annan bild som inmatningsvariabel, extremt nödvändig för att t.ex. hitta författaren till ett fotografi och därmed upptäcka vilken typ av licens som bilden har.

Om du hittar ett foto på en blogg där det rapporteras att det har en Creative Commons-licens och du vill använda det i ditt projekt är det viktigt att du använder en av dessa sökmotorer för att verifiera att den licensen verkligen är är den som författaren definierade i sitt arbete.

Det är möjligt att bloggen var fel, att den inte utförde korrekt sökning eller att den lurades på annat sätt som avslöjade bilden utan tillräckliga krediter.

Bildsökmotorer av denna typ låter dig hitta matchningar på andra webbplatser, och genom att filtrera efter storlek eller upplösning är det möjligt att hitta ursprunget (antingen fotografens sida, profilen på flickr, 500px, etc.).

En av de mest använda bildsökmotorerna är Googles egen sökmotor, som låter dig skicka fotografier och returnera matchningar på några sekunder, även om det finns andra alternativ, som tineye, min favorit.

Vad Screenshot-söktillägget gör är att effektivisera processen för att skicka bilder till Google.

Vi måste bara fånga skärmen och klistra in den i fönstret som visas i tillägget och omedelbart returnera de resultat som Google-bilder hittar.

På chromestory.com kommenterar de att det är ett nyligen lanserat plugin, så det är möjligt att det fortfarande har några fel i sin funktion.