Skapa pedagogiska resurssamlingar med Edshelf

edshylla

Edshelf är en utmärkt katalog över utbildningsresurser som syftar till att förenkla sökandet efter lärare eller föräldrar i uppgiften att implementera digitala verktyg i utbildningen.

En av de utmärkande funktionerna på plattformen är att den låter oss skapa samlingar (Pinterest-stil) av utbildningsresurser som vi gillar eller vill rekommendera. De kan vara webb- eller mobilapplikationer, webbtjänster, program etc.

Bara genom att registrera kan vi komma åt detta alternativ och skapa våra samlingar på ett mycket enkelt sätt. Till exempel kan vi skapa en samling med resurser för att skapa presentationer. Vi måste bara ge vår samling en titel, beskriva hur användbara de resurser vi väljer och välja om vi vill vara offentliga eller privata.

För att integrera verktygen i vår samling kan vi använda sökmotorn eller de olika filtren (efter pris, ålder, plattform etc.). Samma system på plattformen presenterar alla tillgängliga alternativ och bara genom att välja dem kommer de att integreras i vår samling. Naturligtvis kan vi dela samlingen via sociala nätverk, skriva ut den eller kopiera koden för att klistra in den på vår blogg.

Vi kan också bläddra i samlingar som delas av andra medlemmar i samhället, lämna kommentarer eller integrera deras delade verktyg i våra egna samlingar. Det är ett utmärkt alternativ att upptäcka nya pedagogiska verktyg och dela våra förslag.

Länk: Edshelf