ShareLaTeX, samarbetande LaTeX-redigerare, online och med dussintals mallar

ShareLatex

ShareLaTeX är en utmärkt online LaTeX-redigerare för skapa vetenskapliga dokument och generellt högkvalitativa dokument Endast möjligt med det här enkla språket som vanligtvis verkar komplext förutom om du har rätt riktlinjer (t.ex. den här senaste grundhandboken på spanska och i PDF, och den här hjälpen för grafik) eller om du har ett stort antal mallar för att spara en hel del tid att skapa olika typer av dokument.

Återvänder till dagens huvudperson, ShareLaTeX, är det verkligen användbart för sina onlinefunktioner som ger tillgång till en effektiv LaTeX-redigerare utan att bero på vilken programvara som kan installeras utan bara från webbläsaren och ha alla dokument var som helst.

Dessutom kommer det med samarbetsverktyg (endast en medarbetare i gratisversionen) och med ett mycket användbart utrymme med dussintals mallar att skapa tentor, böcker, vetenskapliga artiklar, CV, brev och annan kommunikation, visitkort, kursplan, presentationer med balkar, affischer och avhandlingar.

Dess utseende liknar det för skrivbordsredigerare, med syntaxfärgning för koden, felmarkering, filträd och en förhandsgranskning av den resulterande PDF som finns tillgänglig hela tiden efter att du har tryckt på knappen.

Omkompilera.

Efter att ha arbetat med ett projekt är det möjligt att bara exportera PDF-filen eller ladda ner alla filer som gör att den fungerar komprimerad i en ZIP-mapp.

Om du vill dela den i nätverket kan du lägga till ShareLaTeX-medarbetare, skapa en länk för att dela den på något sätt eller publicera direkt på Twitter, Facebook och Google+, i alla fall definiera redigerings- och visningsbehörigheter.

Dess betalda version som utmärker sig för att ha en historia av utgåvor, integration med Dropbox (snart Google Drive också), prioriteringskompilering – som redan är snabb i gratisversionen – och möjligheten att ha upp till tio medarbetare i varje dokument, börjar i 8 US $ per månad för studenter och 15 US $ för icke-studenter.

Något viktigt är att även i den fria versionen finns det ingen gräns för antalet projekt och samlingar som utförs.

Länk: ShareLatex