SENA SOFIA Plus, hundratals gratis virtuella kurser med certifiering för alla (Colombia)

sena

Middagen

National Apprenticeship Service (SENA, för dess akronym) är en colombiansk offentlig utbildningsinstitution som ansvarar för att erbjuda dussintals tekniska och tekniska program, särskilt till utsatta befolkningar eller personer med begränsade resurser som inte har tillgång till högre utbildning. Det har varit i drift i mer än 50 år, det har kontor i nästan hela landet och dess banner är utbildning för sysselsättning är dess erbjudande av program som är inriktade på efterfrågan från privata företag (produktiv sektor) som i sin tur måste bidra till deras underhåll genom skatter.

SENA har inte avstått från utbildning online och är ett av få centra i världen som kan skryta med över tio år att erbjuda miljontals människor gratis virtuella kurser och blandade program från de mest olika områdena, särskilt de som är inriktade på sysselsättning, till förvärva en kunskap: ekonomi, programvaruhantering, kvalitetskontroll, administration, personalresurser, IKT, industriell säkerhet, processoptimering (inklusive jordbrukssektorn), matlagning, hantverkare, webbdesign, programmering, elektronik, hälsa, engelska (stöds av dess engelska program för alla colombianer men som alla kan komma åt) och många fler.

SENA Virtual, nu kallat SENA SOFIA Plus

Och tack vare sin omfattande infrastruktur är alla dessa kurser tillgängliga för alla, inte bara för colombianer, gratis. Den allmänna plattformen (för inom varje kurs kan det finnas applets, videor, animationer, inbäddat innehåll och interaktivt innehåll (till exempel för engelska kurser som kräver ljudinspelning) som användes för bara några månader sedan med SENA Virtual var BlackBoard, men har flyttat till ett nytt utrymme med titeln SENA SOFIA Plus.

SENA SOFIA Plus-portalen kännetecknas av sin fantastiska sökmotor som gör det möjligt att filtrera efter de fyra typerna av utbildning som utgör SENA-erbjudandet: Tekniska karriärer, Korta kurser, Virtuell utbildning och Affärsutbildning. Den tredje är huvudpersonen i den här artikeln och den som vem som helst ska använda för att registrera sig för de tillgängliga virtuella kurserna, det spelar ingen roll om du inte bor i Colombia.

Virtuella kurser är cirka 40 timmars arbete och tar vanligtvis inte mer än en månad. Även om de har korta tentor och kontinuerliga tester, är det viktiga att utföra varje veckas uppgifter och skicka dem i tid genom plattformen, då kommer handledaren att kunna granska var och en i detalj som SENA SOFIA Plus är inte bara en MOOC. För att klara och erhålla certifieringen är det nödvändigt att klara 80% av aktiviteterna, och en av de viktigaste är att interagera med resten av studenterna med hjälp av kommunikationsverktygen som tillhandahålls på plattformen.

Kurserna är gratis och inkluderar certifiering

Registreringsguiden finns längst ner på portalen eller i avsnittet Hjälp och support på den övre fliken. För att registrera dig måste du ange riktiga data som börjar med identitetsdokumentet eftersom det är det som ger giltighet till de genererade certifieringarna. Sådana certifieringar undertecknas digitalt av vårdnadshavare och innehåller en streckkod och ett specialnummer som till exempel arbetsgivare kan använda för att verifiera deras noggrannhet.

Bilden är ett riktigt examensbevis och lagen som är markerad där uppfyller alla rättsliga bestämmelser i SENA, dess mål, dess ansvar, dess rättigheter, sina skyldigheter och dess natur, där det visas att det är knutet till ministeriet arbetsmarknad och social trygghet. Sammanfattningsvis är SENA SOFIA Plus inte bara en annan plattform för virtuella kurser, det är en grundläggande del av en känd institution vars mål är att utbilda sig till sysselsättning (inte bara arbeta för andra utan också att genomföra och göra framsteg), och det bästa är det vem som helst kan dra nytta av det.

Länk: SENA SOFIA Plus virtuellt kurserbjudande