SEAT börjar distribuera sina elektriska skotrar så att de delas i Madrid

sits ufo

Vid Smart City-kongressen förra året kunde vi se lanseringen av SEAT eXS-kickerscootern, en skoter som, efter att ha sålt 5000 enheter sedan december, kan ses i staden Madrid delas av användare.

De tillkännagav precis en överenskommelse med UFO, den elektriska kickstart-uppstarten, så att 530 skotrar kan användas med den modell som revolutionerar stadsmobilitet: ta scootern och lämna den parkerad så att en annan användare kan använda den.

Det är den första insatsen för SEAT sparkdelning, och de gör det med UFO, en start som planerar att ge upplevelsen till andra europeiska städer på mycket kort tid.

Allt detta har varit möjligt tack vare XMOBA Ventures, ett oberoende SEAT-företag som ansvarar för att investera i mobilitet och verifiera lösningar som möter behoven i moderna städer. Från och med nu kommer de att kunna förstå och identifiera mikromobilitetsmönster genom att analysera data som erhållits av skotrarna, och det kommer att hjälpa till att fortsätta söka efter lösningar i modeller som blir allt effektivare.

För närvarande anser de att det är ett samarbetsprogram för piloter, eftersom de planerar att utöka tjänsten till andra städer. Allt beror på användningen som användarna ger och avtalen som de når med de offentliga förvaltningarna, eftersom det fortfarande finns många fördomar med användningen av skotrar i stora städer, främst på grund av bristen på speciellt utformade körfält för dem (vi kan inte låt skotrar i 20 km / h cirkulera på trottoarerna).

För att använda detta UFO-system måste vi bara hitta en e-kickscooter parkerad nära oss och låsa upp den genom att skanna fordonets QR-kod. Tjänsten kostar 1 för att låsa upp skoter och 0,15 per minut. Att göra en prisjämförelse: att köpa 500 minuter på en ecooltra-motorcykel kostar 0,18 euro per minut, att använda en motorcykelskoter kostar 0,28 euro per minut och en cykel från samma företag kostar 0,15 (samma pris som en UFO-skoter).