Samsungs smarta högtalare kunde äntligen komma fram under årets tredje kvartal

Galaxy-Home-730x454

Samsung har svårt att ha något att göra med Bixby, dess virtuella assistent, med tanke på de förseningar som har inträffat under vägen. I den meningen presenterade företaget också Galaxy Home, sin smarta högtalare som utformats för att bli det smarta centrumet för Bixby-ekosystemet, med presentationen av Galaxy Note 9 i augusti förra året. Dessutom ställdes Galaxy Home offentligt ut under den senaste utgåvan av CES 2019. Nå, nästan ett år efter presentationen, har den förväntade smarta enheten från Samsung ännu inte nått marknaden och drabbas kontinuerligt av förseningar. Det förväntades tidigare att det äntligen skulle komma fram under första kvartalet i år, men i praktiken har det inte varit så, enligt fakta.

Trots förseningar kommer det nya lanseringsdatumet

Nu påpekar Hyun-suk Kim, VD för företaget i publikationen Korea Herald, att lanseringen kommer att ske under det tredje kvartalet i år, så om den nya prognosen uppfylls, bör Samsungs smarta högtalare komma när som helst mellan juli och september i år. Efter presskonferensen uppgav verkställande direktören att:

Galaxy Home-högtalaren, som kommer att vara centrum för Samsungs apparater, kommer att lanseras i mitten av andra halvåret

Vissa Samsung-chefer har tolkat datumet för mitten av andra halvåret som årets tredje kvartal. Dessutom ryktas det att en mindre version av den, Galaxy Home Mini, också skulle följa med Galaxy Hem. I detta avseende ville företagets VD inte kommentera den ovan nämnda publikationen, men om den äntligen går ut på marknaden kommer den att konkurrera med smarta högtalarlösningar från Amazon, Google och Apple. Så mycket fördröjning är att det kan ta sin vägtull och inte ha godkännande från användarna, för närvarande mer vana vid assistenterna hos de nämnda konkurrerande företagen, som är bättre positionerade på marknaden.