Samsung presenterar Z2, sin första 4G-smartphone med Tizen för bara $ 68

z2

Återigen är Indien huvudpersonen i en förväntad lansering i mobiltelefonvärlden. Det var där Samsung precis presenterade sin första 4G-smartphone med ett operativsystem. Tizen, en satsning som syftar till att göras med miljontals användare i ett land där du vanligtvis inte betalar mer än 70 dollar för en mobil.

I själva verket är det just priset, 68 dollar för Z2, den nya smarphonen som, med bara en Giga RAM, har en 1,5 GHz-processor, ett 1500 mAh batteri, en 4-tums skärm, en 5 megabyte bakre kamera och en främre VGA och 8 gig internt utrymme som kan utökas till 128 med kort, ganska blygsamma funktioner, men tillräckligt för att köra grundläggande applikationer.

Alla vi som redan har använt Android-telefoner vet att med 1 Giga RAM kommer vi inte att kunna göra mycket, men vi talar om Tizen, inte Android, och uppenbarligen hanterar detta operativsystem minne på ett annat sätt, och dess applikationer gör konsumerar inte lika mycket som i Android eller iOS, så de ser till att funktionerna är tillräckliga för daglig användning.

Förutom 4G-anslutning (på platser där du har täckning av denna typ inom Indien, naturligtvis), har den 90 dagars provperiod för att använda vissa tjänster från Jio-operatören, med fri tillgång till videosamtal, dataanvändning, filmer och musik strömmar. Efter 90 dagar förväntar sig Jio-företaget att ha ett stort antal kunder som betalar för sådana tjänster.

Z2 innehåller en Ultra Data Saving-funktion, för att spara data genom att komprimera informationen, och ett cykelläge för att svara på samtal från fordonet.

Samtidigt tillkännager Samsung priser på upp till $ 185 000 för utvecklare som skapar de bästa spelen för Tizen.