Samsung presenterar system för att ge intelligens till en bil

anslut auto

Connect Auto är namnet på Samsungs nya projekt, en serie produkter och tjänster som möjliggör en säkrare och grönare körupplevelse.

Målet är att erbjuda en enhet som enkelt kan anslutas till bilen, i OBD II-porten, under ratten. Enheten ansvarar för att få information om fordonet och visa den i form av realtidsvarningar, från variabler relaterade till bränsleeffektivitet till de som indikerar ett problem i bilen.

Vid anslutning erbjuder den också Wi-Fi-anslutning inuti fordonet, med i denna lösning Samsung KNOX-systemet, för att lägga till nödvändig säkerhet.

Hörnstenen i Samsung Connnect Auto är Knox-säkerhet och Tizen-operativsystemet, som körs för att möjliggöra interoperabilitet. Samsung KNOX tillhandahåller säkerhet från hårdvara till programnivåer, inklusive applikationer, medan utvecklare kommer att kunna dra nytta av Tizen och Samsung Software Development Kit (SDK) för att ytterligare implementera de ytterligare tjänsterna.

Med de samlade variablerna är det möjligt att övervaka säkert körbeteende genom geofencing och förarmätningsalgoritmer. I händelse av en olycka hittar nödvarningar förarens kontakter och tillhandahåller olycksfallstjänster. Applikationen Hitta min bil hjälper också till att lokalisera fordonet i realtid via LTE och GPS.

Det kan också vara möjligt för en mekaniker att fjärrkontrollera bilens skick från den inbyggda diagnosporten för att rekommendera underhålls- och reparationstjänster som erbjuds av ett specialiserat nätverk, vilket i många fall minskar reparationskostnaderna.

Samsung samarbetar redan med flera företag, från transportörer till försäkringsbolag, till vägassistentoperatörer och underhållsnätverk. Samsung Connect Auto kommer att finnas tillgängligt under andra kvartalet i USA, det finns inga utgivningsdatum i andra länder än.