Samsung presenterar sin nya Gear VR som har en fjärrkontroll

GearVR

Samsung är villiga att utöka möjligheterna till interaktion med applikationer och spel baserat på Virtual Reality. I detta avseende, en dag efter att MWC 2017 öppnades officiellt, har företaget presenterat sin nya version av Gear VR från Barcelona, ​​som vid detta tillfälle åtföljs av en kompletterande enhet, ett fjärrkontrollkommando som är särskilt utformat och övervakat av Oculus som ska användas med en hand.

Från fjärrkontrollen i sig sticker den böjda ergonomiska designen ut där en pekplatta är placerad och erbjuder ett snabbare och mer interaktivt sätt att använda Virtual Reality-applikationer genom gester som du kan peka, dra, släppa, luta och fotografera bland annat åtgärder, åtföljda av en utlösare för en mer avancerad spelupplevelse.

Den har också de fysiska knapparna Hem, Volym och Tillbaka så att användare kan utföra dessa åtgärder utan att förlora den uppslukande upplevelsen de är involverade i hela tiden. Kontrollenheten har också ett fast grepp på handleden för att ge en mer bekväm och säker spelupplevelse. Och slutligen, notera att inuti den har en accelerometer, gyrometer och magnetisk sensor förutom att ha utrymme för att placera AAA-batterier med vilka det får en autonomi på cirka 80 timmars drift.

Med fokus nu på själva Gear VR-headseten fortsätter den att innehålla 42 mm-objektiv som erbjuder ett 101-graders synfält och avancerad teknik för förvrängningskorrigering för att minimera potentiell körsjukdom. . Dessutom är Gear VR kompatibel med USB- och USB Type-C-portar för laddning (med en strömomvandlare som ingår i lådan) och innehåller också ett band för att placera fjärrkontrollen när den inte används.

Samsung påpekar att dess nya Gear VR är kompatibel med sina Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge +, S6 och S6 edge modeller, även om det troligtvis också kommer att bli kompatibelt med den framtida Galaxy 8, även om det i detta avseende det har inte nämnts.

För att få ut mer av den nya Gear VR med fjärrkontroll, enligt Oculus, utvecklas mer än 70 optimerade titlar förutom att de också kan fungera bra med befintliga titlar i sin enklaste form. I detta avseende kommer en SDK också att göras tillgänglig för applikations- och spelutvecklare, vars lansering kommer att ske om några veckor, utan att specificera den exakta tiden för lanseringen.

Det återstår bara att känna till tillgängligheten och priserna på Samsungs nya spel för Virtual Reality.