Samsung köper LoopPay, mobil betalningsportal

Samsung köper LoopPay, mobil betalningsportal

LoopPay är en välkänd applikation som vi kan använda för att göra betalningar från mobiltelefoner, en plattform som just har meddelat att den kommer att vara en del av Samsung, ett företag som vill konkurrera med Apple Play på detta sätt.

Målet är att erbjuda en virtuell plånbok på Samsung-enheter, något som liknar vad vi redan gör med Google Wallet. LoopPay har ett stort antal produkter som underlättar shoppingprocessen i butiker som använder mobilen, och Samsung vill utnyttja detta nätverk av företag och kunder för att undvika att börja från grunden i sin mobila betalningslösning.

LoopPay har för närvarande 10 miljoner handlare som använder sin plattform för att acceptera betalningar. Kunder kan lägga till kreditkort i sin iPhone- och Android-applikation, så de behöver inte rapportera denna information i butiken där köpet görs.

För närvarande har det inte rapporterats om det belopp som Samsung har betalat eller om det redan är integrerat i Galaxy 6, men eftersom lanseringen kommer att ske under den första veckan i mars (under MWC 2015) tvivlar jag på att vi har något som det från fabriken.

I pressmeddelandet framhålls hur enkelt det är att implementera LoopPay-systemet i affärer, flexibilitet som har uppmärksammats i en gigant som Samsung.