Samsung försenar lanseringen av sin vikbara telefon Galaxy Fold

GalaxyFold

Kommande fredag ​​skulle vara dagen för den kommersiella lanseringen av Galaxy Fold-viktelefonerna i USA, men som rapporterats nu från Wall Street JournalBaserat på kända källor är det nödvändigt att vänta minst en månad till.

Samsung har också avbrutit flera pressevenemang, inklusive den som den planerade att hålla den 3 maj i Spanien. För några minuter sedan publicerade företaget ett officiellt uttalande om det som bekräftade förseningen.

I nämnda uttalande anger de:

Många av dem som har provat den här nya enheten har lyftt fram dess stora potential men vissa har också angett att den behöver några ytterligare förbättringar för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse. För att analysera dessa kommentarer i detalj och genomföra ytterligare interna tester har vi beslutat att skjuta upp lanseringen av Galaxy Fold. Under de kommande veckorna kommer vi att meddela enhetens officiella lanseringsdatum.

Anledningen till förseningen beror på de problem som upptäckts i enheterna som företaget har distribuerat bland olika journalister under den senaste veckan, som vi nämnde tidigare.

Omständigheten inträffar att de enheter som har skadats delvis beror på avlägsnandet av en skyddsfilm som inte borde ha tagits bort, något som Samsung inte varnade vid den tiden och orsakade själva skärmarna. Det finns också ett fall av skärmbrott på grund av gångjärnsproblem.

En försenad lansering för att förhindra stora olägenheter

Tänk på att Galaxy Fold-enheterna kostar ungefär $ 2000 vardera, så Samsung, trots de problem som finns i enheterna fördelade mellan flera journalister, har försökt att bota sig själv i hälsa och undvika stora problem om det har tillåtit kommersiell distribution som planerat, och mer om vi överväger framgången med reserverna i USA, där de blev uttömda.

För närvarande finns det inget nytt datum för dess kommersiella lansering, och de som redan väntade på ankomsten av sin reserverade enhet bör vänta lite längre, så Samsung bör kontakta de drabbade för att förklara den nya situationen.

Och är det en sak som oroar sig mycket för det hopfällbara telefonsegmentet är den möjliga sårbarheten hos de enheter som släpps ut på marknaden, en aspekt som Samsung måste korrigera för att undvika skred av kritik och klagomål.

Bildkredit: Samsung