Samsung förbereder sin egen Ethereum-baserade kryptovaluta

SAMSUNG Mynt

Som rapporterats av en källa som är bekant med Samsungs interna situation, har ett rykte redan publicerats på CoinDesk: det sydkoreanska företaget bygger en egen privat blockchain baserad på Ethereum, och det är möjligt att när projektet är klart, lanserar de sina egna tecken.

Arbetet är dock fortfarande i det interna experimentella skedet. För närvarande har det bara nämnts:

Vi överväger för närvarande en privat blockchain, även om den ännu inte är bekräftad. Det kan också vara en offentlig blockchain i framtiden, men jag tror att den kommer att vara hybrid, dvs en kombination av offentliga och privata blockkedjor.

Samsung Coin kan handlas offentligt på kryptovalutor som Bitcoin (BTC) och eter (ETH). Samsung kan också ta blockchain-teknik till sin Samsung Pay-betalningsapplikation, men beslutet är ännu inte avgjort, enligt källan.

Det är inte första gången vi pratar om kryptotelefoner, faktiskt innehåller Samsung Galaxy S10 en kryptovalutaplånbok, och den kan snart ha sin egen kryptotoken. Den befintliga programvaran lagrar privata kryptografiska nycklar, vilket är kompatibelt med Ethereum-baserade tokens. Galaxy S10 stöder också decentraliserade blockchain-baserade applikationer, så allt tyder på att vadet är starkt.

Det är inte det enda stora företaget som spelar med detta ämne. Facebook, JPMorgan, den japanska meddelandeservicelinjen och Japans största bank MUFG är också i branschen.

Vad vill Samsung ha den här tekniken för?

Att använda blockchain för att decentralisera applikationer är en idé som inte kan fly. Att inte förlita sig på centrala servrar och ha ett perfekt register över transaktioner som gjorts på din appmarknad är något som enkelt kan göras med blockchain.

Att använda sin egen kryptovaluta för sina enheter hjälper till att implementera betalningslösningar mellan användare utan att vara beroende av banker eller partnerskap med externa företag. Det är inte nödvändigt att vara beroende av Paypal, Visa, Mastercard eller någon annan aktör inom finanssektorn, eftersom varje enhet är en plånbok som kan göra och ta emot betalningar enkelt.